Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارزش معاملات بورس کالا در ۱۰ ماهه امسال با رشد ٩٣ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال مواجه شد.

  بررسی روند معاملات بورس کالای ایران در ۱۰ ماهه امسال نشان می‌دهد که ارزش کل معاملات در سه بخش بازار فیزیکی، مشتقه و مالی نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۹۳ درصدی مواجه شده و به بیش از ۵۱۶ همت (هزار میلیارد تومان) رسیده است تا رکوردی جدید از ابتدای تاسیس این بورس (سال ٨٦) تاکنون به ثبت برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بورس کالا در نیمه نخست امسال نیز با ثبت ارزش ۲۵۸ هزار میلیارد تومانی رکورد ارزش معاملات از ابتدای تاسیس را جابجا کرده بود.

از نکات قابل توجه معاملات ۱۰ ماه نخست امسال علاوه بر رشد چشمگیر معاملات سیمان، آهن اسفنجی، سنگ آهن و بسیاری از محصولات دیگر، می‌توان به شکسته شدن رکورد تاریخی حجم و ارزش معاملات تالار صنعتی و معدنی، حجم و ارزش معاملات تالار پتروشیمی، ارزش معاملات تالار فرآورده‌های نفتی و حجم و ارزش معاملات بازار فرعی بورس کالا اشاره کرد.

دادوستد ۵۸ میلیون تن کالا

همچنین در ۱۰ ماهه امسال حجم و ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالای ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۱۱۲ و ۱۰۹ درصد رشد کرد و نزدیک ۵۸ میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از ۴۸۸ هزار میلیارد تومان در این بازار داد و ستد شد.

در تالار محصولات صنعتی و معدنی، حجم و ارزش معاملات به ترتیب با رشد ۲۹۴ و ۱۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه شد و ۴۲ میلیون تن کالا به ارزش ۲۷۷ هزار میلیارد تومان در این تالار مورد معامله قرار گرفت. در تالار محصولات پتروشیمی نیز ۴.۴۸ میلیون تن کالا به ارزش ۱۱۸ هزار میلیارد تومان و در تالار فرآورده‌های نفتی نیز ۱۱ میلیون تن انواع کالا به ارزش ۸۷ هزار میلیارد تومان معامله شد. به لحاظ حجم، تالار محصولات پتروشیمی رشد ۴.۵ درصدی را شاهد بود و ارزش معاملات این تالار رشد ۸۸ درصدی را به ثبت رساند. در تالار محصولات فرآورده‌های نفتی نیز با وجود کاهش نسبی حجم، ارزش معاملات رشد ۹۱ درصدی را به ثبت رساند.

بازار مشتقه

عملکرد بازار مشتقه بورس کالای ایران نیز در ۱۰ ماهه امسال نشان می‌دهد که در مجموع ۵ میلیون و ۶۸۴ هزار قرارداد به ارزشی بالغ بر ۱۳ هزار و ۹۴۷ میلیارد تومان منعقد شد. در این مدت ۵.۶ میلیون قرارداد آتی به ارزش ۱۳ هزار میلیارد تومان و بالغ بر ۲۵ هزار قرارداد اختیار معامله به ارزش ۲۵۱ میلیارد تومان دست به دست شد.

بازار مالی

در ۱۰ ماهه نخست امسال در بازار مالی بورس کالا نیز بیش از ۲ میلیارد و ۳۷۲ میلیون قرارداد شامل سلف موازی استاندارد، گواهی سپرده کالایی و صندوق سرمایه گذاری به ارزش ۱۳.۷ هزار میلیارد تومان داد و ستد شد.

به این ترتیب در بازار سلف موازی استاندارد ۸ میلیون و ۸۸۳ هزار قرارداد به ارزش ۸۸۰ میلیارد تومان، در بازار گواهی سپرده کالایی بیش از ۱۷۵ میلیون قرارداد به ارزش بالغ بر ۷.۴ هزار میلیارد تومان و ۲ میلیارد و ۱۸۸ میلیون واحد صندوق‌های سرمایه گذاری به ارزش نزدیک به ۵.۴ هزار میلیارد تومان معامله شد.

این گزارش می‌افزاید، در تالار مناقصه نیز ۶۴ هزار و ۹۰۶ عدد کنتور برق به ارزش ۳۳.۶ میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت.

منبع: تسنیم

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: رشد رشد اقتصادی رشد نقدینگی رشد اقتصادی جهان هزار میلیارد تومان حجم و ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه ۱۰ ماهه امسال تالار محصولات کالا به ارزش بورس کالا میلیون تن ۴ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۷۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد

در ادامه روند کاهش دو روز گذشته، امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۴۰۰۰ واحدی، در کانال دو میلیون و ۲۶۴ هزار واحد ایستاد.

به گزارش ایسنا، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را بدون نوسان آغاز کرد و در پایان معاملات، شاخص کل بورس اوراق بهادار ریزشی ۴۰۰۰ واحدی را تجربه کرد. در این میان شاخص کل هم‌وزن با رشد اندک، به ۷۵۰ هزار واحد رسید.

در بازار امروز ۲۹۵ هزار و ۲۵۹ معامله به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد و ۳۲ میلیون تومان انجام شد

سه نماد فملی، فولاد و کچاد بیشترین تأثیر را در شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد شستا، ذوب و فملی نیز پرتراکنش ترین نمادهای بازار بورس بودند.

گفتنی است؛ حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۲۴۶ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

اما شاخص کل فرابورس رشد ۰.۳۷ درصدی را تجربه کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

در این بازار بیشترین حجم معاملات به گروه خودرو رسید و پس از آن بیشترین حجم معاملات به گروه فلزات اساسی اختصاص یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل
  • گزارش روزانه بورس ۱۱ اردیبهشت؛ افت ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ریزش ۳۳۹ واحدی بورس در شروع معاملات امروز
  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار